Om uw onderneming effectief te kunnen besturen is inzicht in de stand van zaken van groot belang.

Managementrapportages en de jaarrekening geven u dit inzicht en bevestigen de uitgezette koers of stimuleren tot bijsturing.

Managementrapportage

Bij managementrapportages worden de specifieke eigenschappen en bijzonderheden van uw onderneming zoveel mogelijk tot uiting gebracht. Managementrapportages variëren van dashboards waar op enkele kritische prestatie indicatoren (KPI’s) wordt gestuurd tot uitgebreide overzichten met vergelijking van de huidige resultaten t.o.v. de begroting en voorgaand jaar.

Door gebruikmaking van professionele rapportagesoftware kunnen eenvoudig meerdere scenario’s gemaakt worden van verwachte toekomstige resultaten. De invloed van bijvoorbeeld personeelsuitbreiding of investeringen op toekomstige resultaten en de liquiditeitspositie worden automatisch doorgerekend.

Samenstellen jaarrekeningen

Als accountant zijn wij de specialist voor het samenstellen van uw jaarrekening. Onze professionals zijn op de hoogte van alle wettelijke eisen en verslaggevingsgrondslagen. In de jaarrekening worden voor u relevante financiële analyses en meerjarenoverzichten opgenomen. De presentatie in het rapport sluit zoveel mogelijk aan op de bijzonderheden van uw onderneming.

De jaarrekening wordt met u besproken. Hierbij wordt niet alleen ingegaan op de uitkomsten van de jaarrekening, maar ook op de gevolgen daarvan voor de toekomstige ontwikkelingen.

Beoordelen jaarrekeningen

Bent u niet verplicht uw jaarrekening te laten controleren, maar wilt u toch een deskundig oordeel over de betrouwbaarheid van de jaarrekening dan kunnen wij uw jaarrekening beoordelen. Het zekerheidsniveau ligt bij beoordelingsopdrachten hoger dan bij samenstellingsopdrachten.

Heeft u een administrateur die een volledig jaardossier of zelfs een interne jaarrekening opstelt, dan is een beoordelingsopdracht wellicht een interessante optie voor u.

Beperkte omvang

Heeft u een IB onderneming van beperkte omvang en hoeft u uw cijfers niet te overleggen aan een bank of leasemaatschappij, dan kunt u kiezen voor een aangifte-plus opdracht. Wij stellen in dat geval geen jaarrekening samen, maar verzorgen een uitgebreide winstaangifte als bijlage bij uw aangifte inkomstenbelasting. Uiteraard met dezelfde kwaliteitsstandaard, maar dan zonder extra formaliteiten en dat scheelt u in de kosten.

Meer informatie nodig? Of heeft u vragen?

Wij nemen de mogelijkheden graag met u door. Bel ons of gebruik het formulier hier onder.

Neem contact op...

  • Invullen indien u gebeld wilt worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.