Financiële planning

Corlin van Oeveren planningAls ondernemer wordt u in uw dagelijkse praktijk geconfronteerd met allerlei vraagstukken. Van Oeveren Accountants is de aangewezen partij u daarbij te adviseren.

Een greep uit onze adviesdiensten:

  • Startende ondernemers,
  • Kredietaanvragen,
  • Waardebepalingen,
  • Bedrijfsoverdracht en bedrijfsovername

Startende ondernemers

Als starter bent u druk bezig uw droom te realiseren. Al snel wordt u geconfronteerd met allerlei zaken buiten uw kennisgebied. Wij begeleiden u graag bij het opstellen van uw ondernemingsplan en de vertaling daarvan in een investeringsbegroting, resultatenbegroting en de daaruit volgende kredietbehoefte. Omdat wij vinden dat ook starters toegang moeten hebben tot de kwaliteit die een accountantskantoor biedt hebben wij een speciale startersregeling. Vraag naar de voorwaarden.

Kredietaanvragen

Door gebruikmaking van professionele rapportagesoftware kunnen wij u uitstekend begeleiden bij het opstellen van uw investeringsbegroting, de resultatenbegroting, de liquiditeitsbegroting en de daaruit voortvloeiende kredietbehoefte. Door middel van de software kunnen eenvoudig meerdere scenario’s gemaakt worden van verwachte toekomstige ontwikkelingen.

De invloed hiervan op toekomstige resultaten, de liquiditeitspositie en de financieringsbehoefte worden automatisch doorgerekend.
Wij begeleiden u tijdens de gehele financieringsaanvraag. Door onze goede contacten met financiële instellingen en kennis van hun acceptatieprocessen wordt de kans op een positieve beoordeling van uw financieringsaanvraag verhoogd.

Waardebepalingen

Onze professionals zijn op de hoogte van alle gangbare waarderingsmethoden. Waardering van een onderneming kan om verschillende reden aan de orde komen. Te denken valt aan verkoop, overname, management buy-in, management buy-out en herstructureringen. Daarnaast treden wij regelmatig als onafhankelijke deskundige op bij conflictsituaties tussen aandeelhouders of bij echtscheidingen.
Waarderingsvraagstukken zijn altijd uniek en vragen steeds een specifiek op de situatie toegespitste benadering.

Graag bespreken wij de mogelijkheden met u in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bedrijfsoverdracht en bedrijfsovername

De overdracht van uw onderneming is een spannende tijd. Dan is het fijn een vertrouwde partij naast u te hebben die u gedurende het gehele traject begeleidt en adviseert.
Samen met u maken wij een plan van aanpak waarin rekening wordt gehouden met uw persoonlijke wensen en de reden van overdracht. Wij begeleiden u desgewenst tijdens onderhandelingen en bij het juridisch afwikkelen van de overdracht.

Het overnemen van een onderneming is een spannende en emotionele tijd. Het gaat om een beslissing voor lange tijd met vaak grote financiële gevolgen. Alle reden u te laten bijstaan door een professional die de zaken rationeel bekijkt zonder daarbij uw wensen uit het oog te verliezen.
Onze professionals hebben jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfsovernames. Wij beoordelen de vraagprijs voor u en begeleiden u vanaf de 1e onderhandelingen tot en met het tekenen van de contracten. Uiteraard begeleiden wij u ook bij de benodigde financieringsaanvraag.

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of vul het formulier hier onder in…

Neem contact op...

  • Invullen indien u gebeld wilt worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.