Nieuws & Tips voor het MKB

HomeOverzicht Nieuws & Tips voor het MKB

Als goed werkgever heeft u het beste voor met uw medewerkers. Maar soms gaat het toch mis. Ontslag op staande voet is voor beide partijen ingrijpend. U moet dus zorgvuldig handelen. Wat zijn de vereisten voor ontslag op staande voet?

  • Gepubliceerd op
Lees verder

Pleegkinderen en hun verzorgende ouders hoeven voortaan niet meer bang te zijn dat de Belastingdienst hen ziet als fiscale partners voor de toeslagen en de inkomstenbelasting. Indien gewenst kan een pleegkind voor wie de pleegouder/verzorgende ouder een pleegvergoeding of kinderbijslag heeft ontvangen, worden uitgezonderd van partnerschap. Daarvoor moet wel een verzoek worden ingediend bij de Belastingdienst.

  • Gepubliceerd op
Lees verder

Het aantal nieuwe horecagelegenheden is de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’. De Belastingdienst ziet dat vooral startende ondernemers moeite hebben met belastingzaken.

  • Gepubliceerd op
Lees verder

Een negental tips speciaal voor de woningeigenaar. Het gaat hier bij over o.a. over schenkingsvrijstelling, hypotheekschuld en rentemiddeling. Bent u woningeigenaar dan moet u deze informatie zeker even lezen.

  • Gepubliceerd op
Lees verder

In een vennootschap onder firma (vof) zijn alle deelnemers zelfstandig ondernemer. Deze structuur wordt nogal eens gebruikt wanneer beide partners werkzaam zijn in hun bedrijf, zoals een agrarische onderneming. Dit kan fiscaal een aantal voordelen opleveren. Maar het kan ook interessant zijn voor grotere samenstellingen van zelfstandig ondernemers. Waar moet je dan rekening mee houden?

  • Gepubliceerd op
Lees verder

In deze tips voor werkgevers leest u meer informatie over onder andere de werkkostenregeling, loonkostenvoordelen, lage-inkomensvoordeel (LIV) en meer. Lees snel verder voor alle informatie.

  • Gepubliceerd op
Lees verder