Wilt u als werkgever per 1 januari 2017 eigenrisicodrager voor de WGA worden? Dan heeft u nog een paar dagen de tijd om de garantieverklaring in te dienen bij de Belastingdienst. De deadline voor nieuw eigenrisicodragerschap staat op 1 oktober 2016!

Nieuwe garantieverklaring

Bent u nu eigenrisicodrager voor de WGA (regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) en wenst u dit te blijven in 2017? Dan moet u opnieuw een garantieverklaring indienen bij de Belastingdienst. Dit is nodig omdat u vanaf 2017 niet alleen eigenrisicodrager bent voor uw werknemers met een vast dienstverband, maar ook voor flexwerkers. U heeft hiervoor tot uiterlijk 31 december 2016 de tijd.

Eigenrisicodrager worden

Bent u nu geen eigenrisicodrager voor de WGA, maar wilt u dit wel per 1 januari 2017 worden, dan is haast geboden! Uw aanvraag voor het eigenrisicodragerschap moet inclusief de garantieverklaring uiterlijk op 1 oktober 2016 bij de Belastingdienst zijn ingediend.

Let op!

De garantieverklaring is te downloaden van de site van de Belastingdienst en moet zijn ondertekend door uw bank of uw verzekeringsmaatschappij.