Heeft u van het UWV een voorlopige berekening ontvangen van het lage-inkomensvoordeel (LIV)? Bent u het niet eens met deze berekening, maar heeft u nog geen stappen ondernomen, dan is het nu de hoogste tijd om in actie te komen. U heeft namelijk nog tot en met 1 mei aanstaande om uw aangifte loonheffingen te corrigeren.

Correctie

Het UWV heeft de voorlopige berekening van het LIV gebaseerd op de tot en met 31 januari 2018 gedane aangiften loonheffingen en correcties over 2017. Controleer daarom eerst of uw aangiften loonheffingen juist en volledig zijn. Zo niet, corrigeer deze dan uiterlijk op 1 mei 2018. Neem hiervoor eventueel contact op met uw adviseur.

Let op! Correcties die u na 1 mei doet, worden niet meer meegenomen in de definitieve berekening van het LIV. Deze definitieve berekening ontvangt u uiterlijk 31 juli van de Belastingdienst.

Vragen?

Kloppen uw loonaangiften wel, maar heeft u vragen over de voorlopige berekening of heeft u deze niet ontvangen terwijl u wel een berekening verwachtte? U kunt uw vragen stellen aan het UWV (Telefoon Werkgevers: 0900 – 92 95).

LIV

Het LIV is een jaarlijkse tegemoetkoming in de loonkosten waar u recht op heeft als u werknemers met een laag loon in dienst heeft. Afhankelijk van het gemiddelde uurloon (2017 minimaal € 9,66 en maximaal € 12,08) bedraagt het LIV per werknemer maximaal € 2.000 per jaar. Daarbij gelden nog de volgende voorwaarden:

  • de werknemer heeft de AOW-leeftijd nog niet bereikt
  • de werknemer is verzekerd voor één of meer werknemersverzekeringen
  • de werknemer heeft ten minste 1.248 verloonde uren per kalenderjaar